I samarbeid med Olympus Norge


Quanto tempo – long time no see som de så fint sier på italiensk.. Jeg har en smule dårlig samvittighet for å ikke ha gitt lyd fra meg tidligere, men samtidig ikke.. Å være i Venezia har lenge vært en drøm og det ville vært synd å brukt dagene bak PC skjermen, sorry not sorry ♥ Mens jeg sitter på flyplassen å venter på boarding til Ibiza tenkte jeg å ta igjen litt arbeid. Jeg får ofte spørsmål om hva jeg tar bilder med og hvilke app’s jeg bruker til redigering, uten at jeg er noe ekspert på dette feltet så tenkte jeg å vise dere hvor enkelt det faktisk kan være å få til fine bilder.


Jeg har skrevet om det fine Olympus kameraet mitt her før, det er virkelig lekende lett å bruke og bildene blir sååå fine! Jeg bruker stort sett 14-42 mm linsen, da får jeg med hele motivet versus 45 mm som er noe mer zoomet. 45 mm bruker jeg hvis jeg skal ha med detaljer, denne linsen er helt til produkt og matbilder! Jeg er ikke en vlogger, men jeg har likevel prøvd film funksjonen på Olympus kameraet når jeg har vært ute å reist. Du trenger ikke et kamera crew eller profesjonelt studio for å til en god filmsnutt. Skjermen på kameraet kan også roteres slik at du fint kan stille deg i selfie/vlogge pose midt på gaten hehe. Når jeg er ferdig knipset for dagen overfører jeg bildene med bluetooth funksjonen til mobilen, deretter redigerer jeg litt i en av appene og voilá så er bilde på instagram. En kjapp og veldig enkel prosess!Dette søte bildet er tatt med 45 mm da jeg var noe på avstand, men se likevel så klar og fin kvaliteten og detaljene blir i hele bildet! Definitivt favoritt linsen ♥

Her har jeg brukt 14-42 mm for å få med bygningene på siden av denne trange vannkanalen, hadde jeg brukt 45mm her ville båten vært i fokus.

Så litt kjapt om redigering, over kan dere se forskjellen på redigert (venstre) og uredigert (høyre). Det er ikke så mye som skal til før jeg synes fargene ser hakket bedre ut. Et lite tips før vi begynner, jeg pleier alltid å skru opp ISO på kameraet slik at bildene blir lysere.
– Lightroom er definitivt det jeg bruker mest, det er ikke så lett å lære bort i farten så tipset mitt er at du må leke deg frem til du skjønner hva eksponering, saturasjon osv gjør med bilde ditt. Du kan også kjøpe presets (filter) som gjør det enklere, men bildene må alltid etterjusteres selvom du bruker preset.
– Afterlight er enkelt å bruke hvis du overfører bildene til mobil i stedet for PC, favorittene mine er “clover” og “faroe”
– VSCO fungerer på samme måte, kjapt og enkelt å redigere på telefonen om du ikke har tid til å gjøre det skikkelig på PC. Jeg bruker stort sett A og F serien i denne appen

 Jeg har tatt en drøss med bilder disse ukene så bærre vent, det kommer i hauger! Håper jeg svarte på spørsmålene til noen av dere. Nyt mandagen eller ferien videre ♥

Leave a reply